Engbloms Åkeri

Problemlösare i tre generationer

I maj 1919 fick vår farfar Axel Engblom tillstånd för varuutforsling. Det var starten för Engbloms Åkeri, familjeföretaget som i dag mer än 100 år senare fortfarande är verksam i samma bransch. Då var det häst och vagn som gällde. I dag har vi en modern maskinpark med ett 20-tal enheter.

Även om verksamheten har förändrats enormt under åren så är grundidén fortfarande densamma. Vår uppgift är att lösa problem för våra kunder. På 20-talet kunde det handla om att hämta kol i hamnen och köra ut till kunderna. I dag kan det vara att köra byggmaterial eller göra tunga lyft med någon av våra kranar.
 
Vår farfar startade med en häst. Men redan efter några år köpte han sin första bil och ett par år senare sin första lastbil. Nyfikenhet och en vilja att hänga med i utvecklingen var drivkraften då. Och är så fortfarande. I dag investerar vi mellan 1,5–2 mkr varje år i nya maskiner och bilar. Allt för att vi även fortsättningsvis ska kunna lösa våra kunders problem.

Vår främsta styrka är dock våra duktiga medarbetare. Erfarna och serviceinriktade ser de till att lösa uppdragen och hjälpa kunderna. Snabb service är vårt honnörsord.
 
Engbloms Åkeri är i dag ett modernt transportföretag där vi fungerar lite som åkerivärldens taxi. Snabba uppdrag med kort varsel är en av våra specialiteter. Engbloms röda lastbilar har länge varit ett känt inslag i gatubilden och vi tror att de ska fortsätta att vara det i många år framöver.

[ALTERNATIV TEXT HÄR]

En del av Sundsvall

När det händer något i Sundsvallstrakten finns ofta Englobms Åkeri röda lastbilar med i bilden som ett känt inslag i gatubilden.

Läs mer

[ALTERNATIV TEXT HÄR]

Historia

Hästen har ersatts av lastbil, lastkarlarna mot kranar, hand-grävning har tagits över av grävmaskiner. Läs mer om vår 100-åriga historia.

Läs mer

[ALTERNATIV TEXT HÄR]

Bergåkers travbana

Axel Engblom, Engbloms Åkeris grundare, var en av entusiasterna för travsporten och var även med och startade Bergsåkers travbana.

Läs mer

[ALTERNATIV TEXT HÄR]

Miljön i fokus

Vårt mål är att alltid lösa våra kunders transportbehov med högsta kvalitet och med minsta möjliga miljöpåverkan.

Läs mer

Viktigaste resursen

Även om vi sätter en ära i att ha bra, miljöanpassade maskiner så är personalen ändå vår viktigaste resurs. Allsidiga, erfarna chaufförer som gör bra jobb är vår bästa marknadsföring. Vår personalpolitik har gjort att många anställda varit i många år på företaget. Det är en styrka.
 
Erfarenheten och yrkeskunnandet är viktiga konkurrensfördelar liksom det faktum att många av våra anställda har en stor bredd och kan hantera flera olika maskiner. Många av våra kunder har upptäckt vilken resurs det är att en och samma person kan hantera exempelvis både traktor, grävare och kranbil.
 
Vi har också valt att hålla en lagom kostym där vi kanske inte växer så mycket i högkonjunktur men där vi inte heller behöver minska i dåliga tider. Det skapar en trygghet för våra anställda och för våra kunder.
 
Genom samarbetsorganet TYA har Engbloms Åkeri flera godkända handledare och instruktörer bland de anställda. De svarar för de praktiska momenten på transportutbildningar för både ungdomar och vuxna. Engbloms är ledande i regionen vad gäller handledare och de praktiska utbildningarna är en viktig del i företagets verksamhet, både för personalens kompetensutveckling och för att underlätta rekrytering av nya chaufförer i framtiden.

Medarbetare

 • Per Engblom
  Ordermottagning, Administration, Säkerhetsrådgivare, Hjullastare, Teleskoptruck & Lastbil
 • Lars Engblom
  Grävmaskiner, Hjullastare,Teleskoptruck, Lastbil & APL- Handledare
 • Kristina Laggren
  Ordermottagning & Administration
 • Johan Thunfors
  Grävmaskiner, APL-Handledare, Hjullastare & Lastbil
 • Robert Helsing
  Grävmaskiner, Hjullastare, Teleskoptruck & Lastbil
 • Marcus Byström
  Teleskoptruck,Grävmaskin, Hjullastare & Lastbil
 • Pär Israelsson
  Lastbil APL-Handledare
 • Patric Hörberg
  Lastbil 
 • Roland Persson
  Lastbil & Hjullastare
 • Viktoria Söderberg
  Lastbil
 • Matilda Ericsson
  Lastbil 
 • Göran Nyberg
  Lastbil & Hjullastare
 • Joakim Engblom
  Lastbil, Hjullastare & Teleskoptruck
 • Zack Lindgren
  Lastbil

Engbloms Åkeri AB

Videgränd 4
852 34 Sundsvall

Kontakt

060 - 61 37 62
engblomsakeri@telia.com
© 2020 Engbloms ÅkeriInformation om cookies