Referenser

En del av stadsbilden

Engbloms bidrar till utemiljön i Sundsvall. Vare sig det handlar om anläggningsjobb i parker och grönområden, snöröjning eller lossning av gods så anlitar Sundsvalls kommun det anrika åkeriet.

Fjärrvärme

Engbloms håller Sundsvall varmt. När Sundsvalls fjärrvärmenät byggs ut eller upp graderas finns ofta Engbloms röda lastbilar på plats för att fixa frakt, lyft och transporter. Entreprenadföretaget jobbar på uppdrag av Sundsvall Energi och har i många år jobbat med fjärrvärmenätet. Lika länge har de i sin tur anlitat Engbloms.

 

– Samarbetet har fungerat väldigt väl i många år. Framför allt beror det på Engbloms kompetenta chaufförer, säger Kent Åstrand, projektledare för fjärrvärme.

 

– Vi vill ha rätt folk när vi lejer åkare. De måste vara varsamma och kunna hantera lyft av de 12 eller 16 meter långa fjärrvärmerören mitt i stan bland hus, bilar och människor. Samtidigt måste de vara effektiva då tid är pengar. Engbloms har mycket erfarna chaufförer som har grejat detta mycket bra hittills, säger Kent Åstrand.
 
Engbloms uppdrag är att hämta fjärrvärmerören från upplagsplatsen och köra ut dem till arbetsplatsen. Rören lastas och läggs ut med en krav på bilen. Engbloms svarar även för transport av annat material som krävs vid monteringen av fjärrvärmerören. Fjärrvärmeutbyggnaden har varit ganska intensiv under de senaste åren, dels med anslutningar av nya fastigheter och bostadsområden men också med byte av gamla ledningar.
 
– Engbloms är en bra partner då de också har en uppdaterad maskin-park med rätt grejer för uppgiften, påpekar Kent Åstrand.

Transporter

Engbloms håller byggena igång och ser till att byggarbetsplatserna får sitt material i tid. Leveranser till byggbranschen är en viktig del i åkeriets verksamhet. En av Engbloms kunder är XL Bygg där man har avtal med en bil och chaufför stationerad hos byggvaruhuset i Nacksta.
 
Oavsett om det handlar om en privatperson som snickrar på sin sommar stuga under semestern eller det stora byggföretaget så sköter Engbloms transporten av byggmaterial. – Vi har ett mycket bra samarbete med Engbloms sedan många år. Vi disponerar en bil med sex meters flak och vanlig kran för att kunna serva våra kunder ute på byggplatserna, säger Torbjörn Andersson på XL Bygg i Sundsvall .
 
– En stor fördel är att det är en och samma chaufför som är stationerad hos oss. Det gör att han lär känna kunderna och var de håller till, vilket underlättar för oss och ger våra kunder snabbare service.
 
Han berättar också att XL Bygg tar in extra bilar om den kontrakterade inte räcker till. – Där håller Engbloms en väldigt bra servicenivå. Många gånger kanske jag ringer dagen innan, men även om jag ringer samma morgon och behöver en extra bil så brukar Engbloms alltid lösa det. Och med högtryck i bygg -branschen, mycket tack vare ROT-avdraget, så är det ganska ofta vi behöver extra bilar. XL Bygg nyttjar också delar av Engbloms övriga maskinpark, inte minst när det gäller höga lyft. – Det är ju väldigt bra att vi kan leja deras teleporter om vi behöver lyfta tegelpannor upp till något tak till exempel, säger Torbjörn Andersson.

"Vi får en bil på en gång när vi vill ha den. Bättre och snabbare service kan man inte få."

- Lars Byström, Drakfastigheter

 

 

Så tycker våra kunder

Engbloms Åkeri AB

Videgränd 4
852 34 Sundsvall

Kontakt

060 - 61 37 62
engblomsakeri@telia.com
© 2020 Engbloms ÅkeriInformation om cookies